Mierea
de mană sau de pădure/de brad, are o valoare nutriţională deosebită, conţinând foarte multă inhibină,
care este un bactericid foarte puternic, săruri minerale, având de 12-20 de ori
mai multe săruri minerale decât cea polifloră, calciul şi magneziul prezentând
cel mai mare beneficiu terapeutic dat fiind faptul că organismul uman
asimilează mai bine sărurile minerale prin alimentaţia naturală.
Mierea
de mană/de pădure conţine: carbohidraţi în proporţie de 90 - 95 %, proteine în
proporţie de 0,2 - 1,8 %, acizi organici, vitamine, glucoză, fructoză, uleiuri
esențiale, minerale.
Datorită
faptului că nu conţine polen, este singurul tip de miere recomandată persoanelor alergice la
polen.
Mierea
de mâna se obţine prin recoltarea albinelor a răşinilor sau a zaharurilor de pe
copaci. Albinele pierd foarte multă energie la un astfel de cules şi sunt mai
uzate decât cele care culeg nectarul florilor.
Proprietăţi: antiinflamatoare, antioxidant, stimulează
regenerarea epiteliilor şi a membranelor celulare, imunostimulant, laxativ,
boli infecţioase, afecţiunile sistemului imunitar, bolile intestinului gros,
boli dermatologice, boli legate de inflamaţii.
Mierea
de pădure este utilă şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.
Pentru a ști mai multe informații: amestecuri apicole
No comments:
Post a Comment