Pages

Friday, January 8, 2016

Mierea de pădure- recomandată şi persoanelor alergice la polen

Mierea de mană sau de pădure/de brad, are o valoare nutriţională deosebită, conţinând foarte multă inhibină, care este un bactericid foarte puternic, săruri minerale, având de 12-20 de ori mai multe săruri minerale decât cea polifloră, calciul şi magneziul prezentând cel mai mare beneficiu terapeutic dat fiind faptul că organismul uman asimilează mai bine sărurile minerale prin alimentaţia naturală.


Mierea de mană/de pădure conţine: carbohidraţi în proporţie de 90 - 95 %, proteine în proporţie de 0,2 - 1,8 %, acizi organici, vitamine, glucoză, fructoză, uleiuri esențiale, minerale.
Datorită faptului că nu conţine polen, este singurul tip de miere recomandată persoanelor alergice la polen.   
Mierea de mâna se obţine prin recoltarea albinelor a răşinilor sau a zaharurilor de pe copaci. Albinele pierd foarte multă energie la un astfel de cules şi sunt mai uzate decât cele care culeg nectarul florilor.
Proprietăţi: antiinflamatoare, antioxidant, stimulează regenerarea epiteliilor şi a membranelor celulare, imunostimulant, laxativ, boli infecţioase, afecţiunile sistemului imunitar, bolile intestinului gros, boli dermatologice, boli legate de inflamaţii.
Mierea de pădure este utilă şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

Pentru a ști mai multe informații: amestecuri apicole

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...