Mierea - un anti-bacterian, anti-viral, anti-fungic. Inainte de aparitia
antibioticelor, infectiile erau tratate cu miere. Atentie insa: este vorba de
mierea neprocesată și nu de
cea gasita si doar ambalata frumos in supermarketuri. Mierea stimulează
sistemul imunitar și controleaza bine glicemia, ameliorand ulcerele gastrice.
Miere de salcam: Acest sortiment de miere cristalizeaza mai greu. Mierea
de salcam
are valoarea nutritiva cea mai mare dintre toate sorturile de miere. Indicatii
terapeutice:
-
stres, astenie
- insomnie, depresii
-
tulburari de memorie
-
anemii, anorexie, convalescenta
-
reumatism
-
astm
- femei
insarcinate
-
boli ale cailor biliare si de ficat
-
afectiuni ale rinichilor
- plagi, arsuri
- plagi, arsuri
-
afectiuni ginecologice
-
migrene
Miere poliflora: Este de culoare galben-roscata si este foarte
vascoasa. Cristalizeaza in circa 2-3 luni de la extractie. (Cristalizarea
mierii este un proces normal). Indicatii terapeutice:
-
antispastic
şi sedativ
-
tonic
general
-
tuse,
gat, tub digestiv
-
plagi, arsuri
-
Migrene
-
Boli
ale vaselor de sange
Mierea
cu faguri sau capaceala, prin conţinutul mare de vitamină A şi ceară,
asigură o bună igienă a cavităţii bucale şi întăreşte vederea. Ca dezinfectant,
ceara din fagurii cu căpăceală, se recomandă în afecţiunile bronhopulmonare.
Miere de tei: Este recomandata celor cu afectiuni nervoase,
pentru cei suferinzi de insomnii. Se consuma o lingurita seara, inainte de
culcare cu cca 1 ora. Se poate lua simpla, cu apa sau lapte.
Mierea
de mana: are o valoare nutritionala
deosebita, saruri minerale continand un bactericid foarte
puternic, avand de zeci de ori mai multe
saruri minerale decat cea polifloră, calciul si magneziul prezentand un aport
suplimentar
Atentie: mierea nu se pune in bauturi fierbinti (sau
mai calde de 40-45 grade) deoarece isi reduce din beneficii.
Pentru a ști mai multe informații: propolis
brut